Thursday, May 1, 2008

Queen of Hearts
Nou ik zag ze vandaag lopen, hoor, richting de Bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag in hun unisex wit gewatteerde jassen met matching sjaals.
Sneue Monique met haar uitgedijde vleugelbillen in een veel te strakke spijkerbroek gepropt voorop, haastig gevolgd door een door haar aangeklede en gestylede Slaaf 1 met, hoe kan het ook anders, Slaaf 2 op zn arm. Onder de plak en constant zenuwachtig iets verkeerd te doen drentelde de onderdanige Hartenkoning met hun nog niet zindelijke hondje tegen zich aangedrukt achter zijn minstens twee koppen grotere Hartenkoningin aan, klaar om elk moment in te kunnen stemmen met alles wat ze zegt of wil dat hij voor haar doet. Bij thuiskomst kwamen we erachter dat ze voor het kippeneindje naar de stad het Sneumobiel hadden ingezet, je weet wel, de oerdegelijke rode startersauto die op haar bevel van zijn geld moest worden aangeschaft en altijd oogverblindend glimmend met kaarsrecht ingedraaide banden staat gefileparkeerd op het plekje het dichtst bij de portiekdeur.

Wat eerst een leuke schuinbovenbuurjongen was is nu opgeslokt in kneuterige degelijkheid die sinds de intrede van Frau Monique zn hele hebben en houden af heeft moeten staan aan het Grote Plan; namelijk totaan de vertruttingsdood bij elkaar blijven, overwerken zodat zij haar baan op kan zeggen en boven alles het contact met al je vrienden verbreken zodat je meer tijd overhebt om met je schoonouders op te trekken die er gelukkig toch al zes dagen per week zijn.
En een avond doorhalen doe je toch ook niet meer als je een "relatie" hebt van 4 maanden? Liever op zaterdagavond om een uur of elf onder de wol, schreeuwsex hebben en de zondagochtend fris de schoonouders ontvangen.


Oh ja. En de Neus is verkouden. Ik kan me niets smerigers voorstellen.

No comments: