Friday, April 25, 2008

Bear Grylls

Bear Grylls, de dode zebra etende, urine drinkende, levende kikker doorslikkende avonturier van Discovery Channel.
Daar doet ie me aan denken.


Een deur verder woont namelijk luchtmacht landsdienaar Richard; het zeldzame lichtpuntje in de waanzin van onze horlepiep dansende buren. Het opmerkelijkst aan deze leuke buur is enkel het feit dat hij last heeft van de benzinelucht van een motor die in de portiek staat. En dat terwijl hij tegenwoordig ónder onze ex-buurvrouw woont die alle mannen op de bovenste verdieping af gaat en onderhand op 10 c is aangekomen :SGeërgerd presenteer ik mijn buren...


...de Rocker, Vietnam veteraan die luchtgitaar speelt op zn balkon, tuinkabouters verzameld en leeft op slappe koffie.


...de Kijkgast, die ons huis als een grote televisie met reality tv ziet.


...de Loerder, vastgeplakt aan zn beeldscherm of natuurlijk het wel en wee in onze woonkamer.


...het Loerdervrouwtje, aangetrouwde loerder maar erg goed in haar werk.


...the BooBoo's, huiselijk geweld met rondvliegende borden en flatscreens en in het bezit van een heuse BooBoo Mobile.


...de Hans Teeuwen gast, die uitblinkt in het negeren van uitzettingsbevelen, deurbellen en woonstichtingen.


...de Peen, die niet begrijpt dat zonnebankoranje verre van bruin is, nooit werkt maar altijd wordt opgehaald in dikke zilverkleurige Audi's...


...Captain America, een exhibitionistisch iel mannetje dat altijd met ontbloot bovenlijf en roodaangelopen van het inhouden van zn adem op het balkon staat.


...Sneue Monique en haar Slaaf, de voorspelbare ex-bovenbuurvrouw die na drie maanden vond dat haar "relatie" met de buurjongen van 10 c die een alarmbel niet zou herkennen als die hem op zn onderdanige slaafse hoofd zou raken rijp genoeg was om samen te hokken en lekker degelijk een keffertje en een Sneumobiel aan te schaffen. Hortsik slaaf hortsik! Aan mijn veearts achterwerk te zien word ik er ook niet jonger op en al mijn vriendinnen zijn al veel verder!


En laten we de onvergetelijke randfiguren als de Indoman, die Bolle, de Tom Hanks gast, Asobuuvie, het Egeltje, die-met-die-lelijke-groene-muur en nieuwkomers Luie Trut en de Neus niet vergeten.

Stuk voor stuk mensen waarvan we geen idéé hebben hoe ze heten, hun welzijn ons totáál koud laat...maar die allemaal met een reden hun naam hebben verkregen."Geluidsoverlast is de grootste woningirritatie van Nederlanders. Een op de vijf gaf dat aan in een onderzoek naar woonirritaties dat USP Marketing Consultancy onder ruim 1.600 consumenten hield. Huurders (27 procent) zeggen veel meer last te hebben van geluidsoverlast dan kopers (14 procent)."


- (c) ANP 25 april 2008Amen.

1 comment:

rainwreck said...

WUT? maar 27 procent?? Ze hebben ons niks gevraagd.. Zeker alleen de mensen die in redelijk goeie flats zitten en niet in kartonnen dozen met beton look. Onrepresentatieve steekproef!!