Wednesday, May 21, 2008

ZwerfkatjesBlij met elke korst brood, lege eierschaal of afgeknapte waslijn die naar beneden komt vallen liggen ze tevreden tussen de verdorde struikjes in de modder die is bedekt met een hardnekkige hoornlaag van peuken. Bij elke schijnbeweging van een balkondeur drentelen ze bij het gebrek aan katteninstinct steevast naar het verkeerde balkon om het grote staren naar eventueel vallend voedsel te laten beginnen. Dit zelfde gemis aan natuurlijke reactie laat hun ook regelmatig het geluid van neerploffend vlees niet koppelen aan richting en dus vinden ze het pas nadat ze zichzelf eerst een weg door modder en grassprietjes hebben gegeten.
In tegenstelling tot de huiskat is hygiëne in geen geval aan deze groezelballen besteed; hun voorkomen varieert in de eerste plaats van halfkaal tot hangbuik tot simpelweg onaantrekkelijk en stuk voor stuk zijn ze te lui om hun poot op te tillen om zich te wassen. Iets waar je geen van allen ooit op zal betrappen, zelfs niet wanneer ze bij jeuk door het boven asfalt verkozen rulle zand hebben gerold.
Hun aantal is door de jaren heen teruggedrongen van een zwerm van 24 naar 8 en alsof ze het doorhebben wordt er om de paar maanden hard aan reproductie gewerkt met als ziek feit dat er van de acht slechts één poes níet is gesterilliseerd...
Het is de Indoman van een paar balkons verderop die na elke regenbui de papier-maché bergjes vervangt door verse kartonnen dozen die bij wijze van huisjes worden neergezet en waar ze direct met zn veel te velen in kruipen. En mocht het de katten niet smaken in muffe dozen te pitten dan ligt er als resultaat van relatieproblemen altijd nog een hele meubelboulevard aan huisraad op het gras. De vaas inclusief plant of goedmaak-boeket is favoriet, opgevolgd door persoonlijke spullen als gameconsoles en fotolijstjes en niet te vergeten het symbolische matras...
Onder het motto "gewoon bukken als er iets jou richting op wordt gegooid" leven kat en mensch al jaren samen in onze achterstandswijk waar gezond verstand bij het intrekken van de eerste aso gillend is weggerend.

En eigenlijk zijn ze van niemand, deze bewoners van de begane grond...maar het zijn met stip de aller beste buren die je je kan wensen :)

No comments: