Monday, May 12, 2008

Balkon volk

Buiten is het 25 graden en onmiddelijk verandert onze krappe flat dankzij platte daken en eeuwige zonzijde in een oven. Buiten is het 25 graden en ik waag me niet buiten omdat mijn huid een pigment-magneet is en ik er binnen de kortste keren uitzie als een panda als ik na een dag in de zon mn ogen dichtdoe. Buiten is het 25 graden en dat is wanneer ze naar buiten komen.
Het Balkon Volk.

Om hun lijf van het felle zonlicht te weren dragen de vrouwtjes miniscule bikinitopjes die enkel tepel en schaamhaar bedekken. De mannetjes daarentegen kunnen beter tegen zonlicht en proberen juist met hun reflecterend witte borstkassen contact te leggen met het Balkon volk op de tegenover liggende balkons om vervolgens zinloze gesprekken te voeren in een taal die voornamelijk luid schreeuwend uit moeten worden gestoten.
De vrouwtjes communiceren doorgaands door zo zichtbaar mogelijk voor andere mensen obscene dansjes op te voeren op veel te harde muziek omdat deze vanuit de woonkamer op het balkon hoorbaar moet zijn. Hard gegiechel bevestigd elke mannelijke kreet en om zich gewild voor paring te maken laten zij hun bikinibandjes per ongeluk af schuiven.
Ter bescherming worden er petjes onder het motto "hoe langer het voorhoofd hoe minder laag de wenkbrauw lijkt" op het simpele hoofd gelegd en het geglinster van een opzichtige gouden schakelketting moet vijanden op afstand houden. Ze verdedigen de stam met papieren pijltjes die door middel van grijze plastic buisjes en mondluchtdruk naar een ander balkon worden geschoten zonder enig besef van wat een brandende barbeque met een papieren pijltje kan doen. Het resultaat van de oorlog behoort te blijven liggen op het stuk niemandsland tussen de balkons in omdat het hun probleem niet meer is zodra iets hun balkon heeft verlaten en troep en rotzooi de buurt nou eenmaal een betere leefomgeving maakt.
Een opmerkelijk volk dat zich dankzij het gebrek aan benul van wat dan ook bijzonder snel kan voortplanten en elke keer opnieuw het vuur weer uitvindt...maar vooral een volk dat er alles aan doet de betekenis van het woord aso hoog te houden.

Welkom nieuwe buren. Bij deze zijn ook jullie aan mn shitlist toegevoegd :S

1 comment:

Noni said...
This comment has been removed by the author.