Sunday, April 18, 2010

La Feria

En toen ik tot aan mn enkels in een brei van uitgeknipte logo-etiketjes en wollige prikvilterijtjes voor de goodie bag van La Feria in de woonkamer stond, waar poes natuurlijk als een leeghoofdige wervelwind van uiterst links naar uiterst rechts doorheen bleef idioten, moest ik terwijl mijn oog op een vilten caviaatje viel ineeens tandenknarsend weer denken aan een Wibrawijf die met haar hooghartige smoelwerk en vijf weldoorvoede onderkinnen aan mijn stand op Vrouw verscheen.

Wibrawijf: 'Och. Kijk nou toch. Een caviaatje. Zo ontzettend schattig.'
Spawn of evil (Wibradochter): 'Echt iets voor jou, mam.'
Wibrawijf: 'Ja. Absoluut. Deze moet ik gewoon hebben. Helemaal mij.'
Het Wibrawijf pakt haar beurs en richt haar onderkinnen tot mij: 'Hoeveel krijg je van mij?'
Braaf antwoord ik: 'De caviaatjes zijn 4,95 per stuk.'
Een overdreven schok veroorzaakt een lichte trilling door lillend kinvlees: '4,95? Per stuk? Nou, laat dan maar, dat vind ik veel te veel voor zo'n klein stukje vilt."

Ho. Stop. Pardon? Stukje vilt? STUKJE VILT?
Voor dat stukje vilt zit ik wel ruim 2 uur krom over een prikmatje gebogen, heb ik naast jengelende nekkramp minstens 4 verlamd geprikte vingertoppen en hou ik er voor 4,95 dankzij het belastingspook amper een drol aan over.
Ik bedoel maar. En ook gewoon recht in je gezicht. Altijd fijn als mensen je waar op waarde kunnen schatten :S

Bloglezende shophouders...ook wel eens last van dit soort ergerniswekkende momenten?

10 comments:

Essie's hndcraft cuteness blog said...

Regelmatig, mensen snappen niet dat handgemaakte producten soms gewoon iets meer kosten dan a-la-fabriek stuff.... Erg irritant :(

Anonymous said...

Ja....

mamutopia said...

Ja herkenbaar!

Op een markt vorig jaar zei een vrouw over de prikbordjes die ik toen maakte: 'Oh, maar dat is gewoon een onderzetter van Xenos met alles erop geplakt. Ja en die punaises met knopen kun je ook zo zelf maken, dat koop ik niet hoor.'

Hallo, bedenk het dan zelf! En probeer maar eens een lijm te vinden die knopen en ijzer aan elkaar lijmt, dan ben je zes lijmsoorten en een maand verder. Maar ach :)

Dutch Apple said...

Ow meid wat een heerlijke schrijfstijl heb je zeg!
1 keer kreeg ik een geweldige frons, die volgens mij nog na aan het schokken is op het gezicht van de vrager, toen deze het antwoord hoorde op de vraag hoeveel ik nou voor een tas vroeg...

Tja, mensen waarderen het handgemaakte en unieke niet meer, jammer...

Groetjes!

Lique said...

Ik had al verwacht dat zus lief Lieve Lyntje had gereageerd, maar idd, we kennen het gebeuren..

♥ Liefgeval ♥ said...

Ik heb het NOG niet meegemaakt maar misschien ondervind ik het op La Feria... word er al helemaal zenuwachtig van als ik eraan denk. Maar gelukkig weet ik dan dat ik dus niet de enige ben en dat geeft me wellicht genoeg zelfvertrouwen om stomme wibra wijven een draai om de oren te geven! :) xx

Door Jolanda said...

Jaaaaa....belachelijk, de ene keer kan ik er beter tegen als de andere keer, maar heel vaak zijn het juist de oudere dames die toch zelf nog wel handwerken hebben gehad en toch moeten weten dat er heel veel uurtjes in gaan zitten.

En ook bij mij kijken ze dan even *lees uren* binnen en buitenkant, enne hoer dat dan allemaal toch wel niet in elkaar is gestikt...juist stik toch!

Zo lekkerrrrr...

* gelukkig zijn er veel andere reacties *

Door Jolanda said...

ooo...er staat hoe(piep) *bloos*

Anonymous said...

Mooie reacties! :) we zijn niet alleen ;)
Succes met de laatste voorbereidingen voor de Holy Stitch!

Planet Fur said...

Ik vind 4,95 juist nog goedkoop voor zo'n lieve, helemaal gevilte cavia! Zulke mensen zijn je tranen niet waard, die waarderen alleen maar goedkope China-troep voor een euro. Zonde van je tijd! :-)