Tuesday, April 27, 2010

Flyers

Als de onnadenkende postbode niet op dagelijkse basis de post half uit onze brievenbus zou laten bungelen om het een jammerlijke regenwaterdood te laten sterven, zou ik sinds gisteren een nieuw hervonden respect voor folderbezorgers en postpersoneel hebben gekregen.

Het leven van betaalde papierverspreiders gaat namelijk niet over rozen, zo ondervond ik afgelopen avond toen vriend en ik Holy Stitch gingen propageren in de Leeuwarder postgleuven.
Met een handvol vrolijk bedrukte flyers en het schemerzonnetje hobbelden we langs de postbakjes van toekomstige beursbezoekers, totdat we de bocht omliepen en begonnen aan een wijk waar op het gebied van postbezorging niets dan slecht over mag worden gesproken.
Elke deur van deze handenhel is namelijk uitgerust met een messcherp systeem wat je hand er schoon afklapt zodra je een flyer door de bus steekt en op het moment dat je je hand uit de gleuf haalt valt er als rare vorm van diefstalpreventie een houten blok frontaal op je vingertoppen waardoor je verdoofd van pijn niet eens de volgende flyer van de stapel af kan pellen.
En alsof het niet al erg genoeg is dat je nagels met grof geweld een halve centimeter je nagelriem in zijn teruggeduwd, ben ik maar liefst drie keer aangevallen door een maniakale Jack Russel die bij het horen van de postbus scheel van hysterie de gangtrap af kwam donderen en in één sprong mijn kleine vinger wist te bereiken, begon er vijf keer een automatisch vogeltje te kwetteren omdat ik langs een sensor liep en kreeg ik het uiteinde van een springtouw tegen mn kaak omdat mamma het hengsel op een wel heel ongelukkig moment besloot los te laten.
Vervolgens struikelde ik godverdegodver over een rondslingerend kinderfietsje en trapte ik in mijn val tot groot ongenoegen van de naar buiten kijkende eigenaar een perk viooltjes kapot, werd ik belaagd door een uitgedrukte peuk die uit een openstaand raam werd gegooid en toen we opgelucht konden constateren dat we deze postbode hatende wijk weer voldaan konden verlaten, zagen we iemand de flyer al ongelezen en wel in de wild bestickerde Kliko-bak gooien.

En wanneer je dan afgepeigerd en bezweet thuiskomt van een rampspoedige namiddag flyeren, wacht je een ellenlange lijst aan mailtjes waarin je wordt afgebekt en beledigd omdat er nou eenmaal webwinkels zijn die absoluut geen greintje fatsoen of klasse hebben en vraag je je hoofdkrabbend af waarom je in hemelsnaam zoveel moeite doet voor een evenement wat jou in verband met tegenvallend standhoudersanimo zelfs geld gaat kosten in plaats van opbrengen.

Holy Stitch, mensen. Dolle pret :P

5 comments:

Anonymous said...

Ooh, arme jij!
Ik moest stiekem wel grinniken hoor, en dat met die Jack Russels komt me ook niet helemaal onbekend voor... *lol*
Balen dat het animo zo laag is... het initiatief is zo leuk!!
Veel succes nog, of moet ik zeggen: veel sterkte! ;)

Noni said...

Haha! Het valt allemaal best mee, hoor, ik heb een soort van Jekyll & Hyde modus en de negatieve Hyde is altijd meer aan het woord :P

Anonymous said...

'k Ken het gevoel wel van post rondbrengen in zo'n soort wijk, ooit vroeger een postbode bijbaantje gehad ;)
Succes met de laatste voorbereidingen!

Dutch Apple said...

uit een verre, donkere en stoffige hoek ergens in het diepste gedeelte van mijn hersenen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had kwamen de beelden terug die ik zo zorgvuldig weg had gestopt van het rondbrengen van de kranten op zaterdag als 16 jarige eigenwijze pubermeid die alles beter wist en de hele wereld aan kon en en en...... haal diep adem..... en uit.....pffffff

ja, ik loop er nog steeds voor bij een of andere zielenknijper, en was er net over heen.........

Wederom geweldig verwoord, ik lees graag je blog!!!!

Succes met de laatste voorbereidingen!


Groetjes en een knuf van Kees ;-)

Anonymous said...

Ik had t er laatst nog over met Seid... Oud-papierophaalberichten rondbrengen voor de basisschool ophaal acties. Aggro honden en handonvriendelijke brieven klinken zeer bekend. =.=