Sunday, September 7, 2008

kunstmarkt Dokkum

Met een duidelijk gevaar voor eigen leven stond ik afgelopen zaterdag op de twaalfde editie van de kunstmarkt in cultureel verantwoord Dokkum, stad van Bonifatius en Sonnema Berenburg.

Het weer was tegen alle voorspellingen in zonnig, de windwerende voorzorgsmaatregelen nodig, de mensen prettig en de standplaats kuitspier onvriendelijk aangezien we op de helling van een brug stonden. Omgeven door resten van de oude binnenstad keken we aan de voorkant van de kraam tegen schattige grachtenpandjes aan en hadden we aan de achterkant de mogelijkheid een vrije val van vier meter naar beneden in het water te maken met kans op onprettige tussenstop op een muurtje van keiharde klinkers.


Ook onmisbaar in Dokkum als vissersstad was de gebruikelijke oude zeeschuimer met draaiorgel inclusief onfrisse speelgoedaap die meerdere malen besloot halt te houden op een punt binnen mijn korte-lont-zone. Tot overmaat van ramp was de maestro in de beiaardier van de kerkklok opgestaan en al wedijverend met de orgelman werd ons gelijktijdig een dissonant samenspel ten gehore gebracht van een tandeloze palingvisser met een krakend orgel en een overgepassioneerde klokkenspeler die het idee had dat al het toegestroomde volk voor hem was gekomen.
Hij trakteerde ons na het vaste deuntje dat op elk heel uur wordt gespeeld op een toegift van maar liefst drie kwartier, en heeft toch minstens een derde van de omzet van elk aanwezig kraampje weggejaagd.

Hieronder tot slot een foto van mijzelf...toen ik de zeebonk een nieuw draaiorgelboek in zag leggen en de beiaardier zn vierde muziekstuk in hoorde zetten.

Maar ondanks de muzikale randversiering een leuke dag...met leuke winst :P


Meer kunstmarkt kiekjes?
Kijk even op www.oddandwoolly.nl onder het kopje foto's!

2 comments:

Nick said...

Dus jij kan draaiorgel muziek verdragen? ;)

Noni said...

Amper :P
Maar die groezelige speelgoedaap zat me nog het meest dwars, haha!


ps. Linkte net even door naar je blog...en ik wacht vanaf nu op het volgende hoofdstuk :P