Wednesday, February 26, 2014

REVIEW - SUSHI POINT DELFT

Bovenaan mijn favorite food lijst staat sushi. 
Ik hou van sushi. Ik moord voor sushi.

Nogal wiedes om deze keer dus een gesneden zeewierstaafje onder de loep te nemen...en de ninja rijstrollers van de keten Sushi Point in Delft will be the first of many :P

WAT: Sushi Point
WAAR: Delft
CIJFER: 8,5


De Sushi Point in de schilderfraaie Willem van Oranjestad is van de buitenkant niet zo heel bijzonder, maar is met welgeteld zes designer barkrukken eigenlijk ook meer bedoeld als afhaalpunt, bezorgdienst en party service. Zo sprak tot ons den sticker :P

Uit het verlokkende scala aan losse sushi, samengestelde boxen en zelfs ├╝berschattige kinderdoosjes met een speelgoedje, koos ik heel bescheiden voor een setje maki avocado en een achtje aan California rolls, geschouderd door een dottig bakje vlijmscherpe wasabi en een plukje heerlijk geurende gember.

Vergezeld van een royale bundel gitzwarte goodies natuurlijk...want een Japans rolletje rijst is nimmer compleet zonder een smakelijk dipje sojasaus en een tweetal houten latjes :)


OH YEAH: 
Vers van de bamboe-mat schuif je deze heerlijke sushi's zo in je mond. Aangereikt door vriendelijk personeel en voorzien van aangenaam snelle service konden we onze knagende honger in een mum van tijd stillen. Niet overdreven duur, voor de sushi legde ik 14,00 op de toonbank. Ook niet kokhalzend groot, dus makkelijk op je stok te vervoeren. Goed gevulde schijfjes en naast de reguliere visvervlechtingen staan er ook hele verrassende combo's op de kaart...zo kan je zelfs je sushi laten omwikkelen door geblancheerde sla of mango in plaats van nori :)
Ook superleuk dat je vanaf de counter direct de geboorte van je bestelling kan bewonderen ^-^

OH NO: 
De rijst had ietsjepietsje meer zout door de kom mogen hebben gehad, en de oranje viskuit had de rijst een beetje slordig en ongelijk bedekt. En een klein minpuntje voor de alledaagse krulsla als garnering.

I SAY: 
Wanneer gaan we weer? :P