Saturday, March 13, 2010

Vrouw! Dag twee...

Dag twee...ook deze keer in woorden gegoten door writer in crime Jappe ^-^

8:36 Nog anderhalf uur en dan begint de tweede dag… O ja, gisteren mocht (moest) ik van de beveiliging door de officiële ingang en dat is dit jaar een heuse catwalk. Bedankt.

10:34 In het korte halfuur dat we hier zijn, hadden we al bijna in een impulsaankoop een enorme oranje zitzak gekocht. Ik ben alleen bang dat die niet goed zal gedijen in combinatie met onze poes/allesversnipperaar. Nog even afgezien van de complicaties van katachtige aard, denk ik niet dat we een zitzak van anderhalve meter met goed fatsoen thuis krijgen op de fiets. De rekeningen zouden we dan ook even op moeten schorten trouwens.

10:39 Autodrop.

10:46 Autodrop. Een rood/zwarte dubbeldekker.

10:55 De autodrop is op. En de flamenco man is terug. Deze dag kan alleen maar beter worden…

11:46 Tegenover mij voltrekt zich een uiterst curieus schouwspel. Als het mij is toegestaan zal ik een vergelijking met de woeste natuur maken: ik zie een tafel waarop tassen als kadavers zijn uitgestrooid, eromheen verdringen vrouwen zich als aasgieren om het mooiste exemplaar. Al kirrend en kraaiend rukken ze tassen uit de stapel om deze na nadere inspectie achteloos terug te smijten. Het is alsof ik in een National Geographic documentaire ben gestapt.

11:55 ‘Wake up in the morning feeling like P. Diddy.’ De modeshow is weer begonnen. Wie is er trouwens op het briljante idee gekomen om Ke$ha een platencontract te geven?

12:00 Wit is het nieuwe zwart en een kort jasje mag in geen enkele garderobe ontbreken. Dat wist ik nog niet.

12:01 Dit is wat er gebeurt als Naomi even weg is:

Bezoeker: ‘Maak je dit allemaal zelf?’
Ik: ‘Nee, ik niet, mijn vriendin wel’
Bezoeker: ‘Dat dacht ik al’

Vraag het dan niet.

Of:

Ik zeg ‘hallo’, de vrouw kijkt mij aan en zegt ‘boerderijdiertjes’ en loopt vervolgens weer verder, mij in totale verwarring achterlatend.

12:15 En het kindje dat vol goede moed is begonnen aan een workshop prikvilten heeft zich tegen alle verwachtingen in nog steeds niet geprikt, waarvoor hulde. Haar moeder daarentegen wel.

13:28 Meest gehoorde opmerking met betrekking tot vilt is tot nu toe:

‘kijk, dat is van dat vilt. Dat doet Annie/Anneke/Joukje/Marijke/Sjoukje ook’

Waar zijn deze mensen dan? Waarom gaan deze vilters nooit mee naar dit soort beurzen? Zijn viltliefhebbers als groep soms kluizenaars?

15:29 Niks noemenswaardigs gebeurd tot nu toe. Dingetjes verkocht en workshops gegeven maar daar bemoei ik me niet echt mee. Even een paar losse gedachten:

* als een kind op haar handtas sabbelt, dan is ze er waarschijnlijk nog te jong voor.
* de skinny jeans is niet voor iedereen. Bijna niemand.
* waarom neemt elke vriendin altijd de gewetens-vriendin mee die er altijd voor zorgt dat haar vriendinnen niet onnodig geld gaan uitgeven?
Bijvoorbeeld:

Vriendin 1: ‘Oh, die is schattig, die wil ik hebben!’ (Of kreten van soortgelijke inhaligheid, die ik overigens toejuich)
Vriendin 2 (het verachte geweten): ‘Ja echt schattig, maar ja, wat doe je er eigenlijk mee?’ (deze ontmoediging gaat meestal nog even door totdat vriendin 1 uiteindelijk zegt: ’Ja klopt, je hebt gelijk...ik doe er thuis toch niks mee’

16:03 Nog één uur tot het laatste uur. Het laatste uur is eigenlijk op elke beurs hetzelfde, een lome zestig minuten waarin niemand nog iets koopt. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, soms is het laatste uurtje namelijk juist de perfecte tijd voor sommige bezoekers om nog snel wat aankopen te doen.

16:10 Ik moet erg veel moeite te doen om niet aan de fietsverkoper te vragen of ik even mag bellen. Ik heb niet het idee dat ‘ie daar om kan lachen.

16:28 Let op, het volgende fragment kan enige grofheden bevatten, maar is eerder als ontlasting van de geest bedoeld dan een belediging, want het zou namelijk zo’n opluchting zijn als ik een keer tegen bepaalde bezoekers kon zeggen:

STOM STUK ONNOZEL BOLGEWAS ALS JE NIKS GAAT KOPEN LEG HET DAN TERUG ZOALS JE HET GEVONDEN HEBT EN LAAT DIE AANGEKLEDE AAPJES MET HUN GRIJPGRAGE KLEEFVINGERETJES THUIS!

Maar helaas, dat kan niet, zal nooit kunnen en zou ik ook nooit doen.

17:30 Héééél langzaam opruimen.

Beursdag drie wederom van bovengeschrevene...life's good wanneer je niks hoeft te doen ^-^

3 comments:

Lisette said...

Dank voor weer een hilarisch stukje vermaak... hopelijk hebben jullie nog wel iets verkocht vandaag... van kirren hoe leuk iets is koop je geen brood :(

Sabrina said...

Als ik zo lees wat je denkt en hoe je keek, komt het wel aardig overeen ja, haha!

16.28 Zag jou idd geërgerd wat goed op de plaats terugleggen. Dit was dus wat je op dat moment dacht.

Volgend jaar toch maar vragen of Naomi een vriendin mee kan krijgen i.p.v. jou?

Enneh, Naomi, als die ene meneer een hal of iets dergelijks voor ons weet waar we volgens jaar gebruik van kunnen maken, dan hoor ik het graag!

mama IJlst said...

Een leuke afwisseling, zoonlief; jij als ( zeker niet onverdienstelijke) gastschrijver!..