Thursday, May 28, 2009

Werkacademie

De Werkacademie.
Besluit je met je goede gedrag een baantje naast je shop te zoeken dan wacht daar de Werkacademie, onderdeel van een bijstandsuitkering. Niet per directe ingang natuurlijk, want dankzij laksheid van het mondjesmaat uitkeringsverstrekkende Centrum voor Werk en Inkomen vertoef ik vanaf november 2008 namelijk al doelloos met een inmiddels verroest kastje van de muur in mijn handen omringd door een hele berg kluiten in ondoordringbaar riet, maar zit ik daarentegen wel onder alziend oog en hardnekkige plak van het CWI.

Via de Werkacademie volg ik met het oog op betere kansen op de arbeidsmarkt sinds vorige week de cursus Communicatie en Motivatie Training. Deels uit goodwill, deels uit nieuwsgierigheid maar vooral gedreven door het eindpunt: een heus certificaat.
Eerlijkheidshalve gezegd is de storm van informatie tamelijk logisch en is er vooralsnog geen eyeopener uit een brandende bramenstruik verschenen...maar het groepje is, ondanks inmiddels moedeloos en geïrriteerd door alle tijdrovende trajecten van het CWI, een gezellige opeenhoping van kleurrijke karakters, verschillende achtergronden en allerhande milieus en denkniveaus.
Zo kregen we gisteren in het kader van buiten het kader denken de volgende breinbreker voorgeschoteld, die we kloppend moesten maken door slechts één streepje te zetten:

waar na een symfonie van krakend crania onder andere de volgende oplossingen uit voortvloeide: de bovenste ontsprongen uit mijn wispelturig brein en de onderste werd aangedragen door Douwe, administratief medewerker en aspirant boekhouder:Het grappige is dat beide antwoorden oplossingen zijn, maar dat ik er een soort van creatieve draai aan heb gegeven en Douwe juist een hele methodische...wat bij ons alletwee onze "kracht" benadrukte ^-^

En ja, zes uur is tergend lang...maar de lunch is voortreffelijk en vooral heel graatisch :P

4 comments:

Anonymous said...

Ha ha! Hoe creatief, jouw oplossing.

Wat een drama, 6 uren lang ongein. Of kun je er nog wat mee?

Noni said...

Ik neig naar ongein...maar gelukkig is het wél gezellig, haha! ^-^
En ja, dat certificaat is ook wel een prettig vooruitzicht al ben ik daarvoor nog wel even drie weken onder de CWI pannen :P

Ozowiezo said...

Ik vind die boekhoudersoplossing anders ook heel slim - lekker nuchter!

Wat een gedoe, zeg, maar wie weet, komt er toch nog een wegwijzende hand uit de nevelen tevoorschijn. Je weet het nooit, met die cursussen!

Anonymous said...

hihi! Ik vind em een beetje 'Professor Layton & the Curious Village.' =/

En jouw oplossing is veel creatiever. Ik zou ook gewoon hebben gezegd 'is niet gelijk aan'. XD