Thursday, May 14, 2009

Vliegoefening

Bron: Gemeente Leeuwarden

Van 7 tot 15 mei 2009 organiseert de Belgische krijgsmacht in Nederland een grootschalige militaire oefening genaamd Crazy Trip 2009.
De oefening speelt zich voornamelijk af in en rond de vliegbasis Leeuwarden en Den Helder. Vanaf de vliegbasis vertrekken gedurende de oefening Belgische en Nederlandse vliegtuigen en helikopters."


Acht uur 's ochtends en als ik al niet wakker gebeukt door het ochtendgeschuifel van de bovenburen vanaf vijf uur een enorme hoofdpijn door slaaptekort lig te kweken, dan zit ik wel rechtop in bed omdat er een veel te vroege vlucht glimmend gepoetste straaljagers over mn krakkemikkige flat heen knalt.
Waren het Leeuwarden luchtruim en zijn brave burgers net beloofd verlost te zijn van een twee maanden durende onzinoefening waarbij straaljagers vanaf negen uur 's ochtends hun stoere defensiediensten uit mochten voeren, wordt er via een onpersoonlijke krabbel in de plaatselijke krant medegedeeld dat er amper twee weken later al weer een grootschalig lawaaifestijn op het program staat. Zeg dan als luchtmacht dat er het hele jaar door wordt gevlogen in plaats van ons stadsinlanders blij te maken met een dooie mus in de vorm van twee magere vliegtuigvrije weekjes...wat overigens ook een desillusie is aangezien de reguliere vliegritjes gewoon dagelijks nog doorgaan.
Het stoort mij dat er nooit sprake is van overleg, maar dat deze defensie domheid met prestatie in het achterhoofd en een dollarteken op het voorhoofd eenvoudigweg gebeurt, want je haalt het toch niet in je hoofd je landingsbaan uit te rollen bij de dichtbevolkte hoofdstad, avondvliegen tot 23:00 toe te staan en rustig door de wolken heen te jakkeren als middelbare scholieren hun examens maken?

Ben ik toch benieuwd, beste omwoners van vliegbasis de Peel, Eindhoven, Gilze-Rijen, Leeuwarden, Volkel en Woensdrecht...hoe houden jullie het uit?

3 comments:

Jolanda said...

Wat zeg je?

Lang leve de ipod!

Merel said...

Mmm eindhoven ja, ze willen het hier ook uitbreiden met het aantal vliegmachientjes die overrazen, en aangezien we in de aanvliegroute wonen kriebelt er toch wat angst dat die grote birdys met motoren over ons nederige stulpje vliegen.

Aan de andere kant maak ik over 4 weken dankbaar gebruik van Eindhoven airport omdat het een enorm prettige opstapplaats is om naar je vakantiebestemming te reizen.

Maarja een vliegtuig of een milataire straaljager is net weer wat anders kwa decibellen... ik wnes je succes, en idd lang leve de ipod.

lisette said...

Tja dan baal je.. Gelukkig is het (als het goed is) maar één keer toch? En hodut het hierna weer op.
Ik hoop het in ieder geval voor je want het lijkt me, inderdaad, heel erg vervelend!

Oh en trouwens, super leuke kleren. Omdat de crisis er bij mij ook in zit, kan ik niks van je overnemen anders had ik het ZEKER gedaan!