Monday, April 6, 2009

Vrouw 2009

Afgelopen weekend stond ik met stomheid geslagen tot aan mn enkels in de ellebogende vrouwen om drie dagen lang te observeren hoe drommen enigszins afgezaagde en voorspelbare leggings en pumps zich verdrukten voor de stand met de hairextensions.
Anders geformuleerd; afgelopen weekend vond het met duizenden koopgrage vrouwen afgeladen beursevenement Vrouw plaats in het WTC Expo in Leeuwarden...


...waar de voorbereidingen al begonnen op de gang in de vorm van een plastic bunker die naast tijdelijk verzamelpunt voor beursspullen ook moest dienen als mogelijkerwijze loopgraaf voor het geval de ongure sleutelloze buurman zich met zn dronken kop weer zou vergissen en voor de zoveelste keer per ongeluk onze voordeur in plaats van zn eigen met een baksteen in zou slaan...


...destructo kat Fable meende dat ze bijzonder hulpvaardig was door met een constante aura van loslatende haren hysterisch over statische zakjes heen te rennen en af en toe wat hersendood op een pluk wol te kauwen......vriend Jappe ter aanvulling niet geloofwaardig als vilter is gebleken wat resulteerde in groepjes vrouwspersonen die misleidt door zn lange haar wel drie keer omkeken als hij alleen en lichtelijk opgelaten in de stand zat ......ik me keer op keer afvraag waarom mensen steeds opmerken dat viltkralen "vreemd genoeg heel zacht zijn" en ik me moet inhouden niet snerend uit te leggen dat een schaap dan ook geen vacht van gewapend beton heeft......er voor de meegesleurde aanwezige kinderen een grabbeltonnetje aanwezig was die naarmate de dag vorderde steeds vaker als prullenbak werd gebruikt en ik daarom uit respect voor de verbolgen grabbelton maar een prentje van de houten kast heb geplaatst......eerdergenoemde Jappe zich lamgelegd door de verstikkende dichtheid aan oestrogeen en geplaagd door deja vu amper kon vertellen of het Vrouw 2008 of Vrouw 2009 was......voornamelijk omdat voor hem alleen de achtergrond is veranderd......mijn kwieke en vlijtige "schoonoma" ook een duit in het handwerkzakje heeft gedaan door een onstopbare stroom aan tasjes, zakkammetjes en schattige kleine doosjes te borduren......en ik moe maar tevreden afsluit met een blik op de beursaanbiedingstasjes en de enigste vrouw die tenminste drie dagen lang niets heeft gezegd.

Ik ben toe aan een voetbalwedstrijd. :P

5 comments:

Little Z said...

Maar verder wel leuk zo'n beurs? :P

Wel schattig zo'n vent midden in dat vrouwen-geweld. Is ie een beetje bijgekomen?

(en 't appelvrouwtje komt zo snel mogelijk appeltjes bij je brengen)

Jolanda said...

Ik zie het helemaal voor me, en dat ben ik niet eens geweest!

rainwreck said...

Die 3e foto - van Jappe alleen in t kraampje; z'n gezicht staat echt op "Wat is er in vredesnaam geworden van mijn leven? ..."

XD

Sokssawat said...

pfff, ik kan het me voorstellen... ik zou he-le-maal-gillend-gek-en-agressief worden geloof ik (reden waarom ik geen beurzen enzo doe); respect!

ik zou steeds even bij je buurten op je blog, maar 't bleef er steeds bij... een mede-creatieve-friezin, altijd leuk natuurlijk.

wat maak je veel moois en wat schrijf je leuk!! Ik kom vaker langs!

lisette said...

Oohh maar wat ziet je kraampje er kleurrijk, gezellig en gaaf uit! Heel erg tof.