Saturday, January 3, 2015

Pesto rondjes met tomaat ^_^

Met een rondgebunkerd decemberbuikje trap ik het fonkelnieuwe kalenderblad af met een super simpel comfort food receptje om heerlijk onderuit gezakt mee bij te komen van de voorbij gevlogen jaarlijkse Wanorde der Kerstkeet en Feestgewoel. 
Fluit van een cent, wederom netjes gejat van het fantastische Laura's Bakery, binnen een half uur op je bord...en natuurlijk krank-zin-nig lekker :)

  • bladerdeeg (Tante Fanny)
  • groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 geklutst ei
Verwarm eerst de oven voor op 225 graden. 
Rol vervolgens het bladerdeeg uit; ik gebruikte zo'n lange rol van Tante Fanny omdat je uiteraard wel een mooi aantal spiraaltjes in de vorm wilt zien. Heb je echter alleen van die vierkante plakjes uit de diepvries voor handen, plak dan gewoon twee deegjes aan elkaar vast met een beetje ei. Besmeer het geheel met pesto, de zongedroogde tomaatjes en een royale wolk aan Parmezaanse kaas, en rol voorzichtig op zonder al te hard te drukken. Snijd de rol vervolgens in schijfjes van 1 of 2 centimeter, bestrijk met ei, en bak de kleine swirls in om en nabij 15 minuten tot overheerlijke goudbruine rondjes :)

Ik kan nu al bijna niet wachten om dit in de oven te schuiven met een smeerseltje van romige mascarpone en dunne reepjes spek. Of tomatenpuree en een handvol pizzakruiden. 
Drool. ^_^

2 comments:

Elisse said...

Yummie, ik krijg er honger van!

Anneleen said...

hmmm, ziet er heerlijk uit!