Wednesday, April 3, 2013

Bouwapen en bilspleten

En ineens plakte er een afgebrokkeld stukje muur aan de verfroller. Waardoor er de volgende dag om half 8 aan den vrieskoude morgenstond al een donsharige bilspleet aan te pas moest komen om de onvoorziene blunder te bekijken. Die na een kwartier apathisch naar het betonnen kunststukje te hebben gestaard heftig kontkrabbend vaststelde dat een van zijn licht-debiele bouwaapjes waarschijnlijk te lui was geweest zn emmertje stopverf bij het puin te legen en hem bij het gebrek aan schedelinhoud over onze slaapkamermuur heeft uitgesmeerd. Terwijl de muur nog zeikende nat was. Waardoor er nu her en der grote korrelige blazen in trekken die onherroepelijk openbarsten als je er harder dan op je gesokte tenen langsloopt. En er dus ter oplossing werd besloten dat baviaan 1 de muur zou opschuren zodat de ondergrond weer zo egaal als een glimmend voorhoofd zou worden. Waarna deze baviaan ons op het inmiddels geïrriteerde hart drukte dat er naderhand met de zekerste zekerheid een laag voorstrijk op kon worden gesmeerd. Wat godverdegodver niet het geval was daar de dorstige muur gedreven door ontembare graagte onmiddellijk weer met de zompige roller fuseerde toen we de voorstrijk er na het opschuren in alle voorzichtigheid op aaiden. En we dus wederom onze hersendode woonstichting moesten bellen voor nogmaals een duchtig klagen en de zoveelste eis voor een freakin normale muur. Wat niet direct kon worden ingewilligd vanwege Goede Vrijdag en zijn aanklevende Paasdagen. Maar dat dit geen probleem was omdat onze immer betrouwbare woonstichting dit voor ons wel aan de hoofdbil door zou geven. Wat ze natuurlijk niet hadden gedaan omdat ze het simpelweg waren vergeten. Waardoor we alsnog zelf de amper te bereiken en bijna mythische voorman moesten bellen voor een tweede afspraak. En er weer drie kostbare dagen overheen gingen voor ook maar iemand een klossende modderpoot in ons nieuwbakken nest had gezet om het probleem te verhelpen.

Gelukkig ging het laminaat leggen een stuk makkelijker.
Maar dat gaat het al snel wanneer het walgelijk onsympathieke en onvoorstelbaar incapabele Elkien zich er niet mee bemoeit. 
Geesh.    

4 comments:

Nicole Maaksels en meer said...

Yep. Het gaat zoals het moet gaan zo te lezen.
Sommigen zijn nu éénmaal beter met hun handen, sommigen met hun hoofd. Maar je hebt kennelijk ook halffabrikaten die ertussen in zweven.
Sterkte ermee.

Noni said...

Halffabrikaten. Inderdaad :P

Tante Jannie said...

Oke, ik vind het echt heus wel heel erg naar van die muur. Maar je beschrijft het echt zo grappig. Totaal niet grappig bedoeld natuurlijk.. Maar toch.. Sterkte met de halffabrikaten! Ooit komt er wel een eind aan ;)

Evyys said...

Pftttt...altijd een gedoe zeg...maar als het uiteindelijk helemaal af is zal het genieten geblazen worden voor jullie! Succes.