Tuesday, February 5, 2013

Reibekuchen

Wellicht een ietwat onappetijtelijk vethappig kiekje, maar dit warm gebakken tevreden huwelijk van geraspte aardappels, verse nootmuskaat, een simpel uitje en en ei lag zondagmiddag dampend heet op een keukenpapiertje op een oer-Hollands gezellig gedekte tafel op ons te wachten.
Hoogstpersoonlijk gebakken door mijn aan Friesland verknochte doch Oostbuur-gewortelde schoonoma, bij aankomst op de galerij geïllustreerd door een bijna knipbare bakboterlucht die de binnenkant van onze neusholten rijkelijk besponste met een aangenaam odeurtje. 

Ik presenteer u een vorstelijke stapel echte, onvervalste Duitse Reibekuchen. 
Met een overheerlijk klodder zelfgesmotste appelmoes natuurlijk.
Want dat is hoe omaatjes rollen :)

5 comments:

Rowan. said...

Haha, 'want dat is hoe omaatjes rollen' :D. Ziet er heerlijk uit en wat een fijn blog heb je! Liefs

Noni said...

Dank u! Dank u! *bloos*
Insgelijks trouwens...you're being followed ^-^

Elizabeth said...

oh wat heerlijk!!!! dat er nog iemand is die dat voor je bakt.. Mijn opa bakte stapels voor ons van deze overheerlijke oostduitse kost.
Wat hebben we er van genoten als kind... ik heb ze nooit zo lekker kunnen bakken.

Bo said...

Ziet er heerlijk uit ^^

Noni said...

@Elizabeth Ja, super, he? Ik wist nooit beter dan die laffe rösti-rondjes uit het vriesvak...maar beppe maakt ze gewoon echt from scratch! Delicious! :P