Monday, May 31, 2010

Graskaasfair 2010

Het is natuurlijk nooit een puik idee om als fanatiek hooikoortslijder in de buurt van een versgemaaid graspolletje te komen. Waarom ik dus afgelopen weekend welbewust temidden van een afgezwakte orkaan in de open velden van Warten op de Graskaasfair stond is een Triviantwaardige vraag op zich, maar ondanks een kriebelneus en rooddoorlopen oogjes en het feit dat er erg weinig bezoekers op de been waren, was het in het flauwe zonnetje best goed toeven op het weiland van activiteitenboerderij de Wartenster.
Tenminste, totdat het hemelwater met bakken uit de Friese lucht kwam storten.

En en al pret met de elementen op de Graskaasfair...

...waar stands in verband met een ophanden zijnde wolkbreuk en minitornado's uit nood wanstaltig lelijk in stukken plastic werden gewikkeld en ik tot vier keer toe in de greppel achter ons ben gewaaid waarin een soppige melange van koeienmest en slootwater lag te meuren......en als je dan tot je knieën was weggezakt in een stinkende laag boerenland en vervolgens met dichtgeknepen neus overeind probeerde te komen, stond je onmiddelijk oog in oog met een enorme kudde onnozele schapen......waar wol blijkbaar instinctief de natuur weer in wilde waaien en de constante windstoten het vrijwel onmogelijk maakten om alle vilterijtjes uit te stallen, waardoor het Oddandwoolliaanse stalletje er redelijk tot zeer schlemielig uit zag......en het stuk grasveld op deze foto een onschuldige verzameling grassprietjes lijkt, maar er tot groot ongenoegen van mn nep Uggs halverwege net zo'n verraderlijke giergreppel lag......vriend allang blij was dat het voor de verandering eens niet een vrouwgerichte beurs was en zich dus kostelijk heeft vermaakt met de Flevosapman en zn onstopbare golf aan gratis vlierbessenwijn samples......maar ik het daarentegen allergisch voor elke vorm van buitenactiviteit en inmiddels high van de doordringende walmen schapenstront niet voor elkaar kon krijgen een glimlach te forceren, en de zwarte wallen van hooikoorts en slaaptekort enkel bijdroegen aan het geheel......en ook dat vonden de schapen hilarisch......helaas liep er maar een spaarzame hoeveelheid bezoekers op de fair, maar technisch gezien mag ik daar niks van zeggen want Holy Stitch maakt ook wel eens een schuiver......maar och, er waren schapen......en een onvervalste Jan Kruis-achtige schaapsherder met overactieve schaapshond......dus dat maakte veel goed ^-^

8 comments:

Dutch Apple said...

Arme jij, je straalt!!!!! ;-)
Jammer van het weer he? Ik ben er klaar mee, ik wil zon! Nu! JA NU!!!
Ben al aan een zonnedans begonnen, maar ik denk dat ik het liedje aan moet passen want ook de zon is niet blij met mijn keuze.... grinnik...

Groetjes!

Homemade by Nancy said...

Hoi, dank je voor je berichtje op mijn blog! Ik heb (sorry hoor ;-) heel erg moeten lachen om jouw stukje hierboven!!! Kan het me helemaal voorstellen!! Haha! Je spulletjes daarentegen zijn werkelijk schattig!!! Ik kom eens vaker 'langs'! Groetjes, Nancy

Anonymous said...

Wat kan zo'n dag dan toch lang duren hè... Helemaal balen als je hooikoorts hebt, zou ook niets voor mij geweest zijn, ik proest me al rot als ons eigen gazonnetje gemaaid is ;) .

BDDesigns said...

Je stond er zondag niet of wel!! Maar idd, wat een rot weer! Heb houden en keren gehad om alles in de stand te houden, plastic vasthouden, plakken met ductape om verder scheuren te voorkomen, stand dak vasthouden omdat die 3 keer bijna de lucht in vloog.. oftewel dit was me wat..." graskaasfair" die vergeet je niet snel weer.

Veel succes verder

♥ Liefgeval ♥ said...

Ieeeh ik moet echt een keer naar jouw kraampje waar dan ook! Het ziet er zo heerlijk uit, en zo zacht! Ik wil kopen kopen kopen :D, en aaien!
Dikke pluim dat je er toch bent gaan staan, met je kriebelneusje.
x

Sascha said...

Ik leef met je mee! We hebben ook een 3 daagse fair achter de rug. Gelukkig hadden wij nog een luxe pagodetent! Je hebt de situatie wel erg leuk omschreven!

Samia said...

Oeh dat zag er wel heel koud uit, jammer dat je geen zon hebt gehad.

Wel een leuke blog heb je :)

xoxo

samia
delicioustreatsforyou.blogspot.com

Set ~shade of shadow~ said...

Maar toch is graskaasfair een tof woord. En daarom alleen al de moeite van hooikoorts en wind waard!