Monday, October 26, 2009

Lawaai

Oh ja.
Het avondvliegen is begonnen.
Was het bijna vergeten.
Maar gelukkig herinnerde me het feit dat de grond waarop ik zat begon te trillen en ik moest stoppen met praten met degene tegenover me eraan.

En weet je wat nog het meest irritante is aan straaljagers die met kutherrie al het omgevingsgeluid wegnemen?
Dat precíes in de tijd dat ze over komen jakkeren toevállig onze zwaarvoetige bovenburen Van Dieptriescht tot Oerdeegelijk Voorspelbaer thuis zijn gekomen. En dat ik dus onaangekondigd door een dichtklappende portiekdeur of parkerende auto wordt verrast door hun stampsymfonie en bar weinig tijd heb om mn koptelefoon te pakken en maar weer een concessie te maken.
En als deze week is afgelopen, begint het weekend.
Wat normaliter bestaat uit 3,5 uurtjes slaap. Opgepropt op de bank. Met een koptelefoon op. Omdat je in de woonkamer nog het minst last hebt van alle echtelijke asoruzie's die op straat moeten worden uitgevochten, van dronken aanstellerige studentes die nog steeds denken dat drank stoer is, toeterende getunede Volkswagens met verlaagde bumpers en geflapoorde eigenaars die altijd stilhouden in onze straat, luidruchtig seksende overburen die voor het gevoel van in de openlucht met het raam open hun bedkunsten delen, keiharde muziek die om half 3 's nachts nog eens moet worden aangezet en door een andere buur bij voorkeur moet worden overstemd met nog meer muziek al dan niet het geluid van tv, onfrisse asobuurvrouw die al 35 tegen haar nietsnutterige asoman schreeuwt dat ze bij hem weggaat.
En dan is het weer maandag.
En dan begint het avondvliegen weer.

God I hate this place.

5 comments:

mamutopia said...

Bah, dat klinkt wel heel vervelend!
Verhuizen is geen optie?

Merel said...

Je vergeet de petjes in de golfrijdende herriemakers!

Henderica said...

Ja dat avond vliegen is niet leuk.

Gelukkig heb ik er aan de andere kant van Leeuwarden niet zoveel last van maar bij mij trillen de ramen zo nu en dan ook wel in de kozijnen

Lisette said...

he bah. Wat akkelig. En wat herkenbaar. Asoburen heb je overal ben ik bang. Ik wilde ervoor naar het oosten of het noorden verhuizen, maar dat maakt dus blijkbaar ook niet uit.
Niks irritanter dan je niet thuis voelen in je eigen huis, door toedoen van meneer buurman of mevrouw buurschreeuw. Jak. Ik had gedacht om de tuin te isoleren met glaswol zodat ik 's zomers óók rustig buiten kan zitten.
Succes ermee.

Anonymous said...

Goh, je klinkt wel wat verbitterd in je blogs!Heb je er wel eens aan gedacht dat het ook aan jou kan liggen? 1 of 2 bijzondere of lastige buren kan ik me nog voorstellen, maar zoveel? Ik geloof het niet!
Misschien is het een idee om iets toleranter te worden. Wordt het vaak een stuk leuker van!