Friday, September 11, 2009

Bouwvakkers

Half 8 in den ochtend en ook al nemen wij geen centrale verwarming, mag onze balkonkast zowaar in ieder geval een gasbuis verwelkomen omdat onze knieperige woningstichting de hele santenkraam in één keer wil doen en ons dwongen die dag vrij te nemen en thuis te zijn om de simpele reden dat ze anders, en ik quote, gewoon je deur openbreken als je afwezig bent. Stipt 7 uur vanochtend draaide er een slecht overgeverfd rammelbusje onze straat in wiens aanwezigheid al direct een opstopping in ochtendrituelen veroorzaakte omdat je niet weet of ze dan meteen of echt pas om de afgesproken half 8 aan je deurbel hangen.
Momenteel sjokken er dus twee typische bouwvakkerkarikaturen door de flat waarvan één zich zoals te voorspellen kenmerkt door luid gewauwel, een blootgebukte bilspleet die onderlangs doorloopt naar een dikke pens en zn porem afgewerkt met één gouden oorbel terwijl zijn kluspartner zich manifesteert als een vers afgestudeerd joch met een kortgeschoren kop en twee enorme zeilen van flaporen waarachter een peuk zit geklemd. Uit de met goud bezaaide monden sijpelt niks anders dan Nederlandse top40 meebrullers, schuine opmerkingen en inhoudloze lullerij en logischerwijs worden de werkzaamheden gestaakt wanneer ze elkaar enkele woorden toe willen boeren of als er een stel tieten langs komt hobbelen.

En ik zal je zeggen dat ik een godsgruwelijke hekel heb aan servicediensten die hun diensten in je huis uit moeten voeren.
Het irritants is dat er door de firma Leegh van Hoofdt is besloten eerdergenoemde gasbuis per drie verdiepingen aan te leggen...wat voor mijn fundering vermorzelende bovenburen natuurlijk een prachtig excuus is om weer een volmaakte dag thuis te vertoeven, wat sowieso al het leeuwendeel van hun veelbewogen etmaal in beslag neemt. Voelen ze zich minder schuldig wanneer ze de godganse dag binnenvetten en versmelten met de op hun kont voorgevormde bank om treurige homeshoppingprogramma's kijken.

Ik onredelijk en intolerant?
Neuh. Ik ben het gewoon echt strontzat om hier te wonen.

2 comments:

Lisette♥Shade of Shadow said...

hahaha ow wat herkenbaar. Wij hebben ook jaren op een flat gewoond waar we heeeeeeel graag weg wilden. Erg naar als je het lot niet zelf in de hand hebt.
Succes ermee.
adem in..... 2.... 3....
adem uit.... 2....3....

Henderica said...

Bah nee dat is niet leuk, nou woon ik in een koop flat maar mocht ook heerlijk thuisblijven omdat de afvoer van de HR ketels van de onderburen (en die daar onder) via mij naar het dak moesten worden aangepast (in plaats van 1 nu 2 afvoeren per appartement).