Friday, March 13, 2009

Warm

Wij hebben iets heel stoms gedaan.
Ondanks protesterende wintertenen en stijfgevroren lakens waar het ijs van afsplintert als we eronder kruipen hebben we iets heel stoms gedaan.
Onlangs hebben we namelijk onder luid gelach van de snorrende gaskachel de plaatsing van centrale verwarming in onze flat geweigerd en hebben hiermee een bindend contract met oneindige kou ondertekend.

Terwijl de gaskachel over mn schouder meeloerde en telkens met een dotje gas een vervaarlijke vlam deed opwaaien als ik met de pen naar het akkoordvakje neigde waren er eigenlijk maar twee gegevens die door mn klappertandende hoofd spookten: de huur zou maandelijks met een fikse 35 euro uitdijen en het tegenhangende feit dat het o zo fijn zou zijn als ik verzopen theedoeken hangend over een radiator in de kachel zou kunnen laten drogen.
Nu is 35 euro misschien een peuleschilletje voor een warm en comfortabel huishouden maar eigenlijk veel te veel als je vergelijkt dat je voor diezelfde 35 flappen bovenop de huurprijs, je ditzelfde appartement ook met een extra kamer zou kunnen huren.
En 35 ijspegels neertellen voor iets wat zeven van twaalf maanden van zn waakvlam af uitstaat is toch baarlijke geldverspilling als je er net zo goed een draagbaar elektrisch kacheltje van had kunnen kopen mocht de kou echt ondraaglijk worden? Bovendien: een veredelde schoenendoos oplappen door er cv in te plaatsen terwijl deze flatjes zo aan het takelen zijn dat het bijna schandalig is er zoveel huur, laat staan de jaarlijkse huurverhoging voor te vragen?
Echt?

En om niet te riskeren dat er bij geen respons ergens in de komende weken om 7 uur 's ochtends plotseling een kudde bouwvakkers met een paar kachels, verwarmingsbuizen en een onnozel hard ruisend radiootje je huis binnen komen sjouwen, hebben we op de allerlaatste dag van de deadline de afwijzing toch maar door de brievenbus van de woonstichting gegooid...tot groot genoegen van de de bijna wees geworden gaskachel :)

3 comments:

mamma said...

Geplaatst op vrijdag de 13e notabene... Hoop, dat er geen Syberische toestanden volgen zodat je er a bit odd uit komt te zien door de kou (some woolly knickers might help?!)

Noni said...

Hallo mamma! :D
Och, t valt wel mee zolang het binnenshuis niet meer vriest ...ik vrees alleen voor de bouwvakkers die inmiddels aan het begin van de straat nú al rokend en koffiedrinkend niks staan te doen :P

Little-Z said...

Dankjewel!!!!! :D