Monday, November 10, 2008

Hobby 2008

Dit weekend ben ik erachter gekomen dat ik niet alleen in mijn aards bestaan op een beurs onlosmakelijk ben verbonden aan een orgeldraaier, maar dat ik nu ook weet hoe mijn hel er uitziet en dat deze gevuld zal zijn met de oorverdovende martelklanken van een draaiorgel.
En het is ook nooit zomaar een orgeldraaier; het is altijd weer het geschifte broertje van de orgeldraaier op de voorgaande beurs die er met eenzelfde diepgewortelde drift zoveel mogelijk draaiorgelboeken op een dag doorheen probeert te jagen. Als een dolle draait hij aan de zwengel om maar elke andere vorm van muziek en te verdrijven en laten we vooral niet vergeten dat hij voor vier dagen lang, acht uur per dag maar vijf verschillende liedjes mee had genomen.
Dat hij daarmee vrijwel alle beursgangers het andere gangpad in heeft verdreven maakt hem niet zoveel uit.
Want hij heeft zn speelgoedaapje.
En samen leven ze in een blije wereld met alleen maar orgelmuziek.


Hobby 2008 in het WTC Expo...


...waar ik het schaarsverlicht moest stellen met slechts twee lampjes en ik op het lumineuze idee kwam een van de dimlichtjes te vervangen door een 60 watt lamp waardoor klanten met verschroeide en nasmeulende kruintjes de stand weer verlieten......ik voor het eerst kant-en-klare viltpakketjes aan de man probeerde te brengen en het vilten voorbeeldslakje zo vaak is fijnknepen dat zn huis eraf viel en hij nu uit nood op de volgende beurs als naaktslak moet worden gepresenteerd......voorbijgangers zich afvroegen waarom ik zulke grote kauwgomballen verkocht......verscheen dit apocalyptische hondje elke dag steeds volledig uit het niets voor onze kraam om ons simpelweg minutenlang aan te kijken zonder te bewegen en was het beest weer net zo snel verdwenen als we met onze ogen knipperden......was er het universum aan modelboten, zweefvliegtuigjes, bestuurbare auto's en slotrace-banen omdat de hobbybeurs is 27 jaar geleden is geboren als de Hobby- en Modelbouw Beurs......en is dit het gezicht van iemand die de orgelman een tik tegen zn hoofd wil geven maar zich er niet toe kan brengen een centimeter dichterbij het krankzinnige orgel te komen.Serieus, wie had die man uitgenodigd als standhouder? Wie? Wie?!

3 comments:

Anonymous said...

Die orgelman was idd een sfeerverpester ipv een sfeerbrenger. Na een veel te korte vrijdag was ik hem meeeeeer dan zat! ( niet de rest natuurlijk :D )

Noni said...

Haha! Ja inderdaad! Die man wist niet van ophouden... :S
Op een gegeven moment speelde hij ook gewoon dwars door de muziek van het circus heen en toen hij abrupt stopte wist je dat hij door omstanders op zn vingers was getikt :P

Draaiorgels. Brr.

Anneke said...

Heb je er ooit aan gedacht om een comedie te schrijven? Je schrijft zo geestig en beeldend; ik zie het zó voor me; arme jij...!