Saturday, February 28, 2009

Theedoek

Hm. Naarmate de stapel theedoeken steeds meer vorm begonnen te krijgen, vond ik haar steeds schattiger worden, maar nu ze hier zo gestut door een rol cellofaan op de bank met een naar rechts hangend oogloos hoofdje bijna menselijk voor zich uit naar de kachel zit te staren en ik me realiseerde dat ik het doodgewaande achternichtje van Chucky heb gecreƫerd, is ze eigenlijk alleen maar eng.
Maar nog enger is het feit dat ze sinds het maken van deze foto nog steeds op die bank zit...en dat je elk moment verwacht dat haar hoofd opeens jou kant opkijkt. Brr.

Wednesday, February 25, 2009

England sends to Holland...

There.
I did it...I just hosted my very first swap on the ever so addictive Swap-Bot! :D
The assigned task was pretty easy as you simply had to shop your sweettoothy partner three of the yummiest packages of instant pudding you could get your hands on and send them out with a smile :)
Botbabe Vic from London got me these deliciously looking puddings! Haven't tried them yet though, seeing we're out of milk and I dare not cycle on a men's bicycle with my miniskirt on :P


And these are the ones I'm going to send out:
Oh! And by the way, if anyone's interested in joining swaps...feel free to join one of mine :D

handmade HANDBAG swap (signup deadline February 28)
hip, hip...HIPSTER SWAP! (signup deadline March 14)
Picture Perfect Pets! - newbies welcome (signup deadline March 20)

Thursday, February 12, 2009

Vliegbasis



Dat Friese stadje waar je in het nieuws over leest omdat inwoners zich massaal verzetten tegen de vliegbasis waar de toch al niet zo fluisterstille F16's binnenkort het pijngrensoverschrijdende stokje doorgeven aan de vier keer zo harde Joint Strike Fighters.
Dat Friese stadje waar de arme gehoorbeschadigde drommels elkaar schreeuwend nog niet eens kunnen verstaan als er weer een oorschelpvermorzelaar overvliegt.
Dat Friese Leeuwarden waar de landingsbanen van de vliegbasis als een trommelvliesvernietigend tapijt van asfalt destijds gewoon dwars over de stad zijn uitgerold.
Nou, dat zijn wij dus.

Alsof het niet al genoeg is dat ik als overtolerant beleg tussen een sandwich van twee gehorige appartementen ben gesmeerd, wordt dit broodje op zomerse dagen dikwijls afgemaakt met een laagje oorverdovend lawaai met een hoogst irritant nasmaakje toe. Was het eerst namelijk alleen bij strakblauwe hemelluchten dat de zwerm straaljagers uit de hangar losbrak en charmante witte wolkenstreepjes achterliet, is er onlangs een nieuwe era voor de oren ingeluid toen er tussen neus en lippen in de plaatselijke krant werd vermeld dat er tot ons groot jolijt ook avondvliegen aan het menu is toegevoegd.
Trots en een tikje verwijtend naar ons opstandig adres wordt ons verteld dat de vliegbasis al een immens offer heeft gemaakt door een ontzagwekkende 15% van de vluchten in het buitenland te laten fladderen en dat het van groot belang is dat piloten ook bij nachtval moeten kunnen trainen. Dit argument wordt bij elke boze burgerbijeenkomst, elke e-mail naar Defensie en zoveelste pek-en veren demonstratie als een vrijkaartje om tot elf uur 's avonds door het luchtruim te donderen weer naar voren geschoven en met trillende vaasjes en fotolijstjes in de vensterbank worden wij geacht ons er zonder morren bij neer te leggen.
En zeg nou zelf; als het eerder ter sprake was gekomen de vliegbasis op te heffen en uit het Leeuwarder stadsbeeld weg te vagen, is dan de dreigende komst van Joint Strike Fighters die maar liefst vier keer zoveel decibel kunnen uitboeren niet een hele rare tegengestelde keus om te maken?

Serieus. Met een blootstelling aan zoveel lawaai brokkelt onze van kippengaas gemaakte flat op den duur gewoon uit elkaar.

Monday, February 9, 2009

Kaartjes

Huiverig voor het goedkope imago vond ik het toch wel een probeersel waard en trap ik nou eenmaal snel in verkooppraatjes :P
Maar als je door de standaard opmaakjes heen kan prikken zijn deze postcards van Vistaprint niet eens zo slecht als visitekaartjes...al helemaal niet als je alleen maar de verzendkosten uit je beurs hoeft te diepen :)

Friday, February 6, 2009

Tikkie

Ik was nog lekker nietsvermoedend aan het rondrennen, toen Lisette plotsklaps voor me stond en me tikte voor de tag waarin de vier de hoofdrol speelt :)

Dit estafetteloopje heeft zich volgens mij net als doorfluistertje opgesplitst in twee versies, dus braaf en dwangmatig als ik ben gooi ik ze allebei op de blog :P

Plaats de vierde foto van de vierde maand van je weblog...
...en dat is deze olijfgroene wollige theemuts met knoopjes die ik destijds voor zusjelief heb gemaakt :) Het arme ding wordt op beurzen onnoemelijk vaak aangezien voor een gewone muts, waarna ik me dan altijd afvraag wie er het lef heeft met zo'n groen gevaarte op zn hoofd rond te hobbelen...


Plaats de vierde foto van de vierde map in je computer...
...en laat dat nou net dit mislukte paarse knoopje zijn. Mijn eerste haakpoging waar ik trots van opkeek...tot ik er teleurgesteld achter kwam dat het niet meer was dan van de haaknaald afgeschoven opzetsteken :P



Ren, bloggers, ren! Want met uitgestoken vinger ren ik achter de volgende vier schrijfsters aan:

Elin Stop and watch the rainwreck happening
Merel Lol met wol
Trudette Trudette
Marieke Strawbunny

Tuesday, February 3, 2009

Odd & Woolly Mail & Win februari

Ook altijd al een tasje met sneeuwvlokjes gewild?

Vergeet je vernikkelde vingers, schraap de sneeuw van je toetsenbord en duik met halfontdooide oogjes in de donkerten van het blogwezen voor het antwoord op onderstaande vraag:



Hoe heet het elfde blogbericht van het Odd & Woolly weblog?


Bevindingen van deze opdringerige manier om jullie naar mn blogspot te lokken stuur je ovv "Mail & Win februari" naar info@oddandwoolly.nl...en namen komen uiteraard weer keurig netjes op de Mail & Win pagina van Odd & Woolly te staan :)

Deze Mail & Win sluit 28 februari 2009.

Monday, February 2, 2009

Sunday, February 1, 2009

Bags!

Ook nieuw op de planken: vilten tasje met hengsels van viltkoord :)
Tot dusver zijn er vier verschillende soorten, dus klikt allen met uwen bevroren vingers naar Odd & Woolly...