Wednesday, November 26, 2008

Winterfair Berlikum

Zei ik draaiorgel? Ik bedoelde natuurlijk shantykoor :S

Afgelopen zondag stond ik namelijk tot mn verkleumde enkels weggezakt in het rulle zand op de eerste editie van de Winterfair Berlikum, gehouden in een onverwachts onverwarmde manege omdat de kachelman simpelweg nooit op is komen dagen. Langzaam werd ik één met de steenkoude modder en kregen mn stramme pootjes het zelfs niet voor elkaar mee te hossen op de deuntjes van het shantykoor om warm te blijven.


Kortom, de overigens gezellige maar weinig warme Winterfair in Berlikum...

...waar mensen uitgerust met wintertenen en bevroren oogbollen zelfs bereid waren lauwe glühwein te drinken...



...er een Berlikums spinnetje over mn been kroop maar ik te verkrampt was van de vrieskou om actie te ondernemen en uit bittere nood hem maar heb geprobeerd weg te staren...



...ik mijn iglo had opgesteld naast Keunst & Kids uit Berlikum, outletstore voor kindermerkkleding en tevens de tippers van deze winterfair...



...het galmende shantykoor zich na elke set dankbaar liet omarmen door de warmte van de inmiddels stampvolle bar en zich volschonk met schuimige fusten bier waarna de geest van de orgeldraaier in de vorm van een hoempapa-orkest opstond om een belachelijk luidruchtige ode te brengen aan orgelmuziek in het algemeen.

Ik kijk al uit naar de Winterfair in het WTC Expo. Verwacht ik toch op zn minst een heel peloton aan orgeldraaiende shantykoormannen.
Met elk hun eigen orgel.

Wednesday, November 19, 2008

Slotje



Tadaa!

Voor wie niet weg is van de gekleurde-scheepstros-om-je-nek look zijn de viltkettingen op verzoek met een slotje leverbaar zodat je minder kralen nodig hebt :)

Tuesday, November 11, 2008

Odd & Woolly Mail & Win november


Gure wind, snorrende kachels, een lekker warm potje thee en een spook op tafel...wat wil je nog meer? :P

Patricia Vroman uit Gent rolde als winnares van de oktober-versie uit de bus en om voor de aanstormende koude winterdagen kans te maken op een vilten Theespook naar keuze hoef je eigenlijk alleen maar even je naam in een mailtje te tikken en het berichtje ovv "Mail & Win november" naar info@oddandwoolly.nl te sturen.

Vervolgens zal ik aan het eind van de maand kijken of ik mijn nieuwste handlanger Fable er toe kan zetten een winnaar uit de vertrouwde hoed te vissen. Weinig kans trouwens...aangezien we vermoeden dat Boris wel eens de vader van ons lichtelijk incestueuze asbakje zou kunnen zijn.Tsja.

Namen van mededingers komen uiteraard weer op de mail & win pagina van de website te staan...dus klik, klik en win! :)



Deze Mail & Win sluit 30 november 2008.

Monday, November 10, 2008

Hobby 2008

Dit weekend ben ik erachter gekomen dat ik niet alleen in mijn aards bestaan op een beurs onlosmakelijk ben verbonden aan een orgeldraaier, maar dat ik nu ook weet hoe mijn hel er uitziet en dat deze gevuld zal zijn met de oorverdovende martelklanken van een draaiorgel.
En het is ook nooit zomaar een orgeldraaier; het is altijd weer het geschifte broertje van de orgeldraaier op de voorgaande beurs die er met eenzelfde diepgewortelde drift zoveel mogelijk draaiorgelboeken op een dag doorheen probeert te jagen. Als een dolle draait hij aan de zwengel om maar elke andere vorm van muziek en te verdrijven en laten we vooral niet vergeten dat hij voor vier dagen lang, acht uur per dag maar vijf verschillende liedjes mee had genomen.
Dat hij daarmee vrijwel alle beursgangers het andere gangpad in heeft verdreven maakt hem niet zoveel uit.
Want hij heeft zn speelgoedaapje.
En samen leven ze in een blije wereld met alleen maar orgelmuziek.


Hobby 2008 in het WTC Expo...


...waar ik het schaarsverlicht moest stellen met slechts twee lampjes en ik op het lumineuze idee kwam een van de dimlichtjes te vervangen door een 60 watt lamp waardoor klanten met verschroeide en nasmeulende kruintjes de stand weer verlieten...



...ik voor het eerst kant-en-klare viltpakketjes aan de man probeerde te brengen en het vilten voorbeeldslakje zo vaak is fijnknepen dat zn huis eraf viel en hij nu uit nood op de volgende beurs als naaktslak moet worden gepresenteerd...



...voorbijgangers zich afvroegen waarom ik zulke grote kauwgomballen verkocht...



...verscheen dit apocalyptische hondje elke dag steeds volledig uit het niets voor onze kraam om ons simpelweg minutenlang aan te kijken zonder te bewegen en was het beest weer net zo snel verdwenen als we met onze ogen knipperden...



...was er het universum aan modelboten, zweefvliegtuigjes, bestuurbare auto's en slotrace-banen omdat de hobbybeurs is 27 jaar geleden is geboren als de Hobby- en Modelbouw Beurs...



...en is dit het gezicht van iemand die de orgelman een tik tegen zn hoofd wil geven maar zich er niet toe kan brengen een centimeter dichterbij het krankzinnige orgel te komen.



Serieus, wie had die man uitgenodigd als standhouder? Wie? Wie?!

Saturday, November 1, 2008

Seizoener





He! Odd & Woolly staat in Seizoener, tijdschrift voor vrijescholen :)

En op zich zou ik best een vreugdedansje willen doen, maar de laatste keer dat ik dat deed bleek het de druilerige deprimerende paraplu-vernietigende miezerregendans te zijn en is het zeer waarschijnlijk het officiele startschot voor de onophoudelijke regenperiode van de afgelopen tijd geweest.
I am sorry.